O nama

Polar d.o.o.

Put Supavla 1,
21000 Split, Hrvatska
E-mail: polar@polar.hr
Telefon: Fax: +385 98 213 398

Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Splitu

Račun u Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.
Austria d.d. Zagreb / SWIFT: RZBHHR2X /
Broj računa: HR2484008-1102083936
Devizni račun:HR4624840081102083936 -with Raiffeisenbank
IBAN: HR4624840081102083936

Temeljni kapital:
Iznos temeljnoga kapitala društva: 18.100,00 kn , uplaćen u cijelosti u novcu i unesen u stvarima i pravima

Članovi uprave:
Stanislav Prusac

OIB: 75442092153
Matični broj: 0983420
MBS: 060154803
PDV ID: HR75442092153
VAT ID: HR75442092153

Web: www.polar.hrwww.polarsoftware.com


Tvrtka Polar

Polar je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 12. siječnja 1995. godine.

Njen osnivač i direktor je g. Stanislav Prusac. Osnovna i jedina djelatnost poduzeća je razvoj i prodaja vlastitog softvera.

U Republici Hrvatskoj Polar se potvrdio kao tvrtka koja proizvodi visoko sofisticirani aplikacijski softver, a posebno je poznat po svom programskom paketu Polar Office. Kakvoća ovog i drugih Polarovih programa potvrđena je osvajanjem brojnih informatičkih nagrada (1996. Grgur, 1998. Novitet Info’98 i druge), kao i bazom od preko 5.000 korisnika u Hrvatskoj, BiH i Makedoniji, medu kojima su tvrtke INA, Hrvatska pošta, Hrvatska elektroprivreda, Ministarstvo financija RH, Zvijezda, Jadrolinija i druge.

1998. godine Polar vizionarski prvi u Hrvatskoj potpisuje ugovor sa važnijim kartičnim kućama o prodaji putem interneta prema vani, od kada i počinje plasiranje vlastitog softvera na svjetsko tržište, što danas čini 100% Polarovih prihoda i omogućuje financijsku stabilnost zbog veličine svjetskog tržišta.

Izvan granica Hrvatske, Polar je poznat kao tvrtka koja proizvodi help desk softver kao i komponentni softver za profesionalne programere i pruža im prodajnu i tehničku podršku zavidne kvalitete. Više informacija o našem svjetskom nastupu možete vidjeti na www.polarsoftware.com

Tržišni uspjeh Polarovog softvera potvrđen je ulaskom na mnogobrojne prodajne top liste poznatih svjetskih distributera softvera, kao i respektabilnom referentnom listom kupaca medu kojima su IBM, Intel, Hewlett Packard, US Air Force, D&B, i druge u svijetu renomirane tvrtke (80% kupaca je iz US a ostali iz skoro svih zemalja svijeta).

Proizvodnja i kontrola kvalitete softvera u razvojnom odjelu Polara temelji se na priznatim metodologijama razvoja softvera, koristeći suvremene alate, dok plasman proizvoda obavlja marketing odjel, primjenjujući najnovija znanja iz područja marketinga i internet prodaje.

Polar svoj uspjeh ostvaruje zahvaljujući talentiranim ljudima od kojih su sastavljeni njegovi timovi kao i na profesionalnoj organizaciji temeljnoj na procesima okrenutim prema interesima korisnika.

Unutarnja organizacija Polara je prilagođena poslovnim i privatnim interesima zaposlenika, posao je interesantan i izazovan zbog rada sa najnovijim tehnologijama i metodologijama u razvoju, marketingu i managementu. Timski rad, kultura dobrih odnosa među kolegama i horizontalna struktura tvrtke omogućuje zaposlenicima jak utjecaj u tvrtci, ostvarivanje inicijative i kontrolu nad postizanjem vlastitih rezultata koji se prepoznaju i nagrađuju.

Misija

Proizvoditi kvalitetan softver za zadovoljnog kupca, uživati u poslu kojim se bavimo i biti ponosni na svoj rad.

Vrijednosti i načela

Od svog osnutka, tvrtka vjeruje u vrijednosti i načela za koja držimo da su temelji našeg dosadašnjeg i budućeg uspjeha:

 • Poslovati na najvišim etičkim načelima. Poštenje i besprijekornost u svakom našem poslovnom kontaktu daje nam slobodu da uvijek budemo ponosni na naš posao jer držimo da je život prekratak za kajanja.

 • Odnositi se prema korisnicima, poslovnim partnerima i kolegama na poslu onako kako bi željeli da se oni odnose prema nama.

 • Zapošljavati najbolje ljude i odnositi se prema njima najbolje.

 • Isporučivati kvalitetne proizvode i najvišu moguću razinu podrške našim korisnicima.

Korisnici

Naš programski paket Polar Office koristi više od 5.000 korisnika u Hrvatskoj, BiH i Makedoniji, počevši od pojedinačnih kućnih korisnika, obrazovnih ustanova, malih poduzeća pa sve do velikih tvrtki, organizacija i državnih ustanova.

Na stranom tržištu naše proizvode koriste tisuće korisnika, najviše programera i drugih IT stručnjaka koji svoje brojne potrebe rješavaju našim proizvodima.

Ljudi

Polarova strategija ljudskih resursa se temelji na “The Long Tail of Human Resources” teoriji koju smo prvi u svijetu sami inovativno osmislili implementirajući The Long Tail principe na ljudske resurse. Koliko znamo još uvijek smo jedini.

Implementacija je izvedena kroz teleworking na internom Polarovom portalu. Više informacija za sada možete dobiti tako što se zaposlite kod nas 🙂

Teleworking primjenjujemo od 10/2004 na svim poslovnim procesima sa nekoliko stotina suradnika što ga čini liderom teleworkinga na području naše regije (Poslovni dnevnik 05/2007).

Kako vam možemo pomoći?

Uvijek istražujemo načine kako bismo poboljšali Polarove proizvode i usluge. Svi vaši komentari, prijedlozi i ideje su dobrodošle i budite sigurni da ćemo biti vrlo zahvalni što ste nam ih uputili.

Pored standardnih puteva komuniciranja s našim prodajnim i tehničkim osobljem, ako smatrate potrebnim, omogućujemo Vam direktni kontakt s našim direktorom, gospodinom Stanislavom Prusac, koji vam stoji na raspolaganju putem e-mail adrese ili ga možete dobiti putem direktne GSM linije +385 98 213 398 ili preko Skypea direktno:


Comments

9 Responses to “O nama”

 1. Nikola on August 27th, 2011 11:03 pm

  Pozdrav

  Ja sam student informatike. Vidio sam Vaš oglas,pošto puno vremena provodim na internetu mislim da mogu raditi za Vas honorarno i da bi ispunio svaka Vaša očekivanja. Radujem se Vašem brzom odgovoru.

 2. Vlatko on June 28th, 2011 3:32 pm

  Zovem se Vlatko, apsolvent sam na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, smjer mehatronika i robotika u Zagrebu. Vidio sam Vaš oglas, pa pošto se dobro razumijem u računala od dizajna web stranica do programiranja u određenim programima zaključio da je to idealni posao za mene.
  Nadam se Vašem odgovoru. Hvala unaprijed

 3. Dado on September 14th, 2010 1:48 pm

  Pozdrav,
  Student sam Fakulteta Organizacije i Informatike u Varaždinu i provodim jako puno vremena na internetu. Vidio sam vaš oglas i zainteresiran sam za dodatnu zaradu. Zanima me samo koje poslove bih ja mogao raditi preko interneta ukoliko bih se honorarno zaposlio kod vas?

 4. Ubuntu 9.10 on December 11th, 2009 2:54 pm

  Postovani,

  jel je Vas office portan na openoffice.org?

 5. nino on May 27th, 2009 2:12 pm

  pozdrav
  student sam strucnog studija informatike u rijeci i poprilično “visim” na netu pa sam naletio na vas oglas… koje poslove bi mogao raditi za vas i koja predznanja su mi potrebna?

 6. NP on March 10th, 2009 11:02 am

  Po struci sam dipl.oec s bogatim iskustvom u prodaji, marketingu, rukovođenju…Dalmac,Hrv..
  Imam dosta znanja u informatici, a trenutno i dosta vremena, pa Vas lijepo molim da mi se javite kako bismo mogli zajednicki suradjivati.
  Rado bih se prikljucila Vasem timu…Hvala

  Uz srdacan pozdrav…N
  098 492 822

 7. Bojan on March 3rd, 2009 2:49 pm

  Pozdrv
  Student sam Fakulteta Organizacije i Informatike u Varaždinu i provodim jako puno vremena na internetu. Vidio sam vaš oglas i zainteresiran sam za dodatnu zaradu. Zanima me samo koje poslove bih ja mogao raditi preko interneta ukoliko bih se honorarno zaposlio kod vas?

 8. Zoran on February 20th, 2009 10:05 am

  pozdrav
  student sam ekonomije u Osijeku(smjer menadžmet),1. godina diplomskog studija. vidio sam Vaš oglas, i jako sam zainteresiran zadodatnu zaradu.

 9. Marinko on February 4th, 2009 4:55 pm

  Ja sam Marinko i student sam FSB-a provodim dosta vremena na računalu, vidjevši vašu tvrtku shvatio sam da bih time mogao i zaradit pa Vam se javljam.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.