Novosti

Polar Office od danas besplatan!

(Internet, 28.09.2007.) Tvrtka Polar odlučila je potpuno besplatno ponuditi paket uredskih programa “Polar Office”. Ovaj prvi hrvatski uredski softver od danas svatko može slobodno downloadati s Polarovih internetskih stranica, te ga legalno koristiti u uredu ili kod kuće bez ijedne potrošene kune.

Polar Office je paket programa za uredsko poslovanje koji je u cijelosti na hrvatskom jeziku i koji je prilagođen potrebama domaćeg korisnika.

1996. godine Polar Lapis je bio jedini tekst procesor na hrvatskom jeziku sa integriranom provjerom pravopisa. Iste godine na „Sajmu softwarea Split“ osvaja nagradu „Grgur“ za najbolji hrvatski softverski proizvod. Nakon toga tvrtka kreće u izradu cijelog programskog paketa pridružujući tekst procesoru tablični kalkulator, program za crtanje i druge programe. Na sajmu Info’98 paket je proglašen Novitetom godine.

Polar Office je u to vrijeme bio kvalitetna zamjena za druge skuplje uredske pakete, te je stekao popularnost i simpatije domaće javnosti, kao i više od 5000 korisnika u Hrvatskoj i regiji.

Danas, nakon više od 10 godina, Polar je odlučio ponuditi ovaj uredski paket potpuno besplatno.

Softver se može skinuti s Polarovih stranica i sadržava sljedeće programe: Lapis – program za obradu teksta, Forte – program za tablične proračune, Encrypt – program za zaštitu podataka, Draw – program za crtanje, Polar Multi Clipboard – alat koji proširuje mogućnosti “copy/paste” funkcije. Detaljne informacije o svakom programu iz paketa možete pronaći u kategoriji proizvodi.

“Polar je do sada imao pozitivna iskustva s ponudom besplatnih proizvoda u smislu suradnje s korisnicima na stranom tržištu. Tako na našim stranicama imate cijeli niz besplatnih proizvoda koji uključuje i besplatnu verziju našeg glavnog proizvoda Polar Help Deska. Nadamo se da ćemo jednaka iskustva polučiti i na domaćem tržištu.” rekao Stanislav Prusac, direktor poduzeća Polar i otac Lapisa. Tvrtka Polar se od svog osnutka 1995. godine bavi isključivo razvojem softverskih proizvoda. Tvorac je prvog hrvatskog tekst procesora – Polar Lapis. Od listopada 1998. godine kontinuirano i stabilno izvozi sve svoje softverske proizvode.

Polarov glavni proizvod na globalnom tržištu je Polar Help Desk koji se primarno prodaje u inozemstvu i to pretežito u SAD (oko 80%), ali ga sve više traže i domaće tvrtke. Od kraja 2004. godine Polar primjenjuje “teleworking” na svim poslovnim procesima u kojima sudjeluje više od 850 honorarnih suradnika (freelancera), što ga čini “liderom teleworkinga na podrucju regije”.

Kontakt za medije:

Polar d.o.o.
Split, Put Supavla 1
Internet: http://www.polarsoftware.com ; http://www.polar.hr

Za više informacija:

Stanislav Prusac
Email:stanislav@polarsoftware.com
Skypename: stanislavprusac
Mob: +385 98 213 398

Arhiva objava za medije

22.05.2007.

S faksa u vlastiti posao 2.0

“S faksa u vlastiti posao 2.0” tema je predavanja koje je g. Stanislav Prusac, direktor poduzeca Polar, održao u petak 25.05.2007. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Predavanje na istu temu održano je i na splitskom FESB-u 01.06.2007.

18.05.2007.

Enterprise 2.0

U sklopu konferencije Web.Start koju organizira Udruga za poticanje softverskog i online poduzetništva Initium, g. Prusac će održati predavanje pod nazivom “Enterprise 2.0” zanimljivo svima koji žele internacionalizirati svoje poslovanje izvozom IT proizvoda na globalno tržište.

30.01.2007.

S faksa u vlastiti posao – Kako osnovati i voditi izvoznu softversku tvrtku?

… tema je predavanja koje će se održati u srijedu 31.01.2007. na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu (Siva vijećnica) s početkom u 13 sati. Predavači: g. Stanislav Prusac, direktor i g. Bruno Alfirević, software architect u poduzeću Polar.

Comments

2 Responses to “Novosti”

 1. Zdenko on February 17th, 2011 4:44 pm

  Vrlo zanimljivo opisano iako mi nije jasno da neko moze ostaviti telefon na web stranici ocito neka muljaza kako bi ju ljudi zivkali

 2. nadia on February 23rd, 2009 1:41 pm

  Postovani Gosp.Prusac,
  Oprostite sto Vam se obracam mozda Vama smijesnim pitanjem….nasla sam Vas web site na internetu…Zivim u Italiji u okolici Milana pa me zanima dali Vi mozda na neki nacin suradujete sa Italijom, posto trazim posao ovdje, htjela bih znati ime nekakvih tvrtki koje rade sa Hrvatskom. Mozda mi Vi mozete pomoci.Do nedavno sam radila u Trstu gdje je promet s Hrvatskom mnogo veci nego ovdje pa sam mogla upotrebljavati moj hrvatski jezik, dok mi se ovdje to cini nemogucim.
  Hvala i oprostite jos jednom
  Lovrinic Nadia
  tel:0039 3343702423

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.