Novosti

S faksa u vlastiti posao – Kako osnovati i voditi izvoznu softversku tvrtku?

(Zagreb, 30.01.2007.) “S faksa u vlastiti posao – Kako osnovati i voditi izvoznu softversku tvrtku” tema je predavanja koje će se održati u srijedu 31.01.2007. na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu (Siva vijećnica) s početkom u 13 sati.

Predavači: g. Stanislav Prusac, direktor i g. Bruno Alfirević, software architect u poduzeću Polar.

U organizaciji udruge e-STUDENT priređuje se gostovanje tvrtke Polar na FER-u. Predavanje nosi naslov “S faksa u vlastiti posao – Kako osnovati i voditi izvoznu softversku tvrtku?” i pokazat će da nikad nije bilo lakše započeti profitabilan globalni IT business, uz ideju za proizvod i s vrlo malo novca (prosječni studentski budžet je sasvim dostatan).

Ovom prilikom će g. Prusac razotkriti internu organizaciju poduzeća Polar u područjima razvoja i plasiranja softvera na svjetsko tržište, a osobito u području ljudskih resursa koji se temelje na “The Long Tail of Human Resources” teoriji koju je Polar prvi u svijetu inovativno osmislio implementirajući “The Long Tail” principe.

Pokazat će da se može živjeti bilo gdje u svijetu, a raditi od kuće (“Teleworking”) i to kad i koliko želite. Studentima će prenijeti saznanja i iskustva o prilikama i preprekama s kojima se susreću male start-up tvrtke kada ulaze u utrku na svjetskom tržištu softvera.

Na predavanju će također biti predstavljeni novi trendovi u softverskoj industriji – Web 2.0 i Enterprise 2.0. Predavanje je namijenjeno studentima bilo kojeg fakulteta i svima koji razmišljaju o osnivanju vlastitog poduzeća za prodaju intelektualnog vlasništva (ne isključivo softvera) putem interneta, kao i vlasnicima ili managerima IT tvrtki koji žele internacionalizirati svoje poslovanje izvozom IT proizvoda na globalno tržište.

Tvrtka Polar osnovana je 1995. godine i tvorac je prvog hrvatskog tekst procesora – Polar Lapis. Do danas je razvila i plasirala brojne softverske proizvode. Polarov najvažniji proizvod na globalnom tržištu je Polar Help Desk koji se unapređuje i razvija na “Web 2.0″ principima. U svoju poslovnu strategiju tvrtka uvodi Enterprise 2.0 best practices”, a strategija ljudskih resursa se temelji na “The Long Tail of Human Resources” principima. Od kraja 2004. godine Polar primjenjuje “teleworking” na svim poslovnim procesima u kojima sudjeluje nekoliko stotina suradnika što ga čini liderom “teleworkinga” na području regije. Tvrtka Polar cjelokupni prihod ostvaruje izvozom vlastitih softverskih proizvoda na globalno svjetsko tržište putem interneta.

Kontakt za medije:

Polar d.o.o.
Split, Put Supavla 1
Internet: http://www.polarsoftware.com ; http://www.polar.hr

Za više informacija: Mirela Kotarac, sales@polarsoftware.com,
tel/fax: 021/380-770; 380-771.

Dodatne Informacije:

Komentari u medijima:

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.