Novosti

S faksa u vlastiti posao 2.0

(Zagreb, 22.05.2007.) “S faksa u vlastiti posao 2.0” tema je predavanja koje će g. Stanislav Prusac, direktor poduzeća Polar, održati u petak 25.05.2007. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, s početkom u 16 sati. Predavanje na istu temu s dodatnom radionicom održava se i na splitskom FESB-u 01.06.2007. u 14:15 sati.

Predavanje “S faksa u vlastiti posao 2.0” pokazat će kako se može započeti profitabilan posao za prodaju intelektualnog vlasništva putem interneta na svjetsko tržište. Uz dobru ideju za proizvod, potrebno je vrlo malo novca.

Sudionicima će biti izložena saznanja i iskustva o prilikama i preprekama s kojima se susreću male startup tvrtke u utrci na svjetskom tržištu softvera, a dobiti će i brojne praktične savjete.

G. Prusac će otkriti detalje iz interne organizacije poduzeća Polar u područjima razvoja i plasiranja softvera na svjetsko tržište. Posebno će biti predstavljena organizacija ljudskih resursa, koja se temelji na “The Long Tail of Human Resources”, teoriji koju je Polar prvi u svijetu inovativno osmislio implementirajući “The Long Tail” principe i “Teleworking” (rad od kuće).

Predavanje je namijenjeno studentima bilo kojeg fakulteta, učenicima srednjih školi, ali i svima koji razmišljaju o osnivanju vlastitog startupa, kao i vlasnicima ili managerima IT tvrtki koji žele internacionalizirati svoje poslovanje izvozom IT proizvoda na globalno tržište. Tvrtka Polar osnovana je 1995. godine i tvorac je prvog hrvatskog tekst procesora – Polar Lapis. Do danas je razvila i plasirala brojne softverske proizvode. Polarov najvažniji proizvod na globalnom tržištu je Polar Help Desk koji se unapređuje i razvija na “Web 2.0” principima. U svoju poslovnu strategiju tvrtka uvodi “Enterprise 2.0 best practices”, a strategija ljudskih resursa se temelji na “The Long Tail of Human Resources” principima. Od kraja 2004. godine Polar primjenjuje “teleworking” na svim poslovnim procesima u kojima sudjeluje više od 500 suradnika, što ga čini liderom “teleworkinga” na području regije. Tvrtka Polar cjelokupni prihod ostvaruje izvozom vlastitih softverskih proizvoda na globalno svjetsko tržište putem interneta.

Kontakt za medije:

Polar d.o.o.
Split, Put Supavla 1
Internet: http://www.polarsoftware.com ; http://www.polar.hr

Za više informacija: Mirela Kotarac, sales@polarsoftware.com,
tel/fax: 021/380-770; 380-771.

Dodatne Informacije:

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.